Get Adobe Flash player

Biografie

´Bij ons schittert de leerling´

Jolanda (‘Jay’) Wagenaar (toetsenist/pianodocent) en Rocky Dotulong (gitarist/gitaardocent) begonnen in 2005 met Jay’s Place. “Bij ons draait het om de leerlingen. Iedereen is welkom en krijgt evenveel aandacht, ongeacht niveau of smaak. Wat jij leuk vindt, moet je bij ons kunnen spelen of dansen!”


Bij Jay´s Place leer je een instrument bespelen en maak je kennis met allerlei verschillende dansstijlen. De sfeer is ongedwongen en gezellig, maar ondertussen wordt er hard gewerkt.


Samen spelen en samen dansen vinden Jolanda en Rocky belangrijk. “Hoe leuk dat is, merk je pas als je het doet”, zegt Rocky. “Zo van: ‘Hee man, jij deed dit, toen deed ik dat, wat gaaf!’ Er ontstaat iets nieuws en dat is echt anders dan wanneer je met een cd-tje speelt. We hebben zelf jarenlang op het podium gestaan, dus we spreken uit ervaring.”


Boomwhacken

Naast de reguliere lessen biedt Jay’s Place workshops aan. Jolanda: “Daarmee spelen we in op trends op dans- en muziekgebied. De workshop Bodyclap bijvoorbeeld is een groot succes, net als de workshop Boomwhacken. Dan maak je muziek door met klankstaven op alle mogelijke voorwerpen en materialen te slaan. Elke staaf heeft een eigen kleur en klank, het is echt fantastisch!”


Zenuwen

Aan het eind van het cursusjaar laten de leerlingen tijdens de einduitvoering zien wat ze kunnen. Rocky speelt zelf altijd mee. “Dat vind ik leuk en bovendien zien de leerlingen dan dat het niet erg is als je een fout maakt. Dat gebeurt me namelijk altijd wel een keertje. Dan moeten ze erg lachen en zijn ze meteen over hun ergste zenuwen heen!”


Kicken

Sommige kinderen moeten echt wat overwinnen om het podium op te gaan, maar als ze het gedaan hebben, zijn ze verschrikkelijk blij en trots. Jolanda: “We kiezen ook heel bewust voor een locatie als de Trucker. Veel jongens en meisjes komen daar voor een optreden van een band die ze leuk vinden. Het is toch kicken als je dan zelf dat podium staat te spelen of te dansen, met dezelfde installatie als die band die je laatst nog zag?”


Ego’s

De docenten van Jay’s Place beheersen uiteraard allemaal hun vak en staan zelf ook vaak op het podium. Net zo belangrijk is het dat ze goed met kinderen kunnen omgaan. “Onze docenten moeten zich goed kunnen verplaatsen in de belevingswereld van de leerlingen. Docenten met enorme ego’s hebben we liever niet bij Jay´s Place, hoe goed ze verder ook zijn. Bij ons schittert de leerling, niet de docent!”


Bibliotheek

Samenwerken met andere partijen is een van de speerpunten van Jay’s Place. “We zijn altijd op zoek naar mooie samenwerking met anderen, zoals de gemeente, bibliotheek, scholen en het jongerenwerk. Samen heb je meer ideeën, krijg je meer voor elkaar en bereik je meer mensen.”


Ambitie

Jolanda en Rocky zijn blij met Jay’s Place. “We zijn mooi op weg, er ligt een solide basis, maar we hebben nog genoeg ambitie. Ons doel? Als het gaat om muziek en dans in deze regio, kan straks niemand meer om Jay’s Place heen!”